VegBlock og Sedummåtter til private ⇒ Nykilde.dk

VegBlock og sedummåtter til private

Som privat forbruger kan der være mange fordele i at investere i et levende tag. Du finder derfor på vores webshop et stort sortiment, hvor vi hos Nykilde har samlet alle de produkter, du har behov for til at opbygge dit eget grønne tag. Ønsker du derimod at se vores produkter til fagfolk, har vi en hel landingsside dedikeret til grønne tage til erhverv.

Vi har flere løsninger til, hvordan du kan etablere et grønt tag, hvor vi særligt vil fremhæve VegBlock og sedummåtter der begge er oplagte kandidater. VegBlock er et praktisk og modulbaseret græstag, som er nemt at anlægge og er derfor velegnet til gør-det-selv-folk til bl.a. sommerhuse og parcelhuse. Ønsker du den mere klassiske løsning, har vi sedummåtter, der består af 10-12 sedumarter (eller forskellige urter og græsarter), som er etableret på et vækstlag, som holder i adskillige årtier frem.

Typer af sedumtage

Der findes forskellige typer indenfor sedumtage, som kommer i forskellige tagblandinger. Vi har bl.a.:

  • ekstensivt grønt tag, som er den mest almindelige variant, der har et tyndt vækstlag og laveste vægtbelastning på tagkonstruktionen og kan kun indeholde mere tørkemodstandsdygtige planter.
  • intensivt grønt tag er en tagløsning med det tykkeste vækstlag til deciderede taghaver, der også kan tåle ophold af mennesker og kan bære et bredere udvalg af planter.
  • semi-ekstensivt grønt tag er mellemtingen mellem ekstensive og intensive grønne tage og er typisk egnet til de mere naturnære typer af vegetation, urter og græsser.

Sådan etablerer du dit grønne tag med Vegblock

Som udgangspunkt skal dit tag være vandtæt ved hjælp af fx tagpap, og der skal være en godkendt vandtæt tagmembran installeret, før det grønne tag kan anlægges. Herefter er det simpelt at begynde etablering af VegBlock, som vi har beskrevet trinvis nedenfor:

  1. Kantlister brændes eller limes fast på taget ovenpå det sidste lag tagpap ved hjælp af tagpap-tape eller asfalt-tape.
  2. Rodspærrefolie udlægges med minimum 10 cm overlæg i samlinger. Det kan evt. udelades, hvis tagmembranen er rodfast/-tæt.
  3. Installér VegBlock, som let kan tilskæres med en hobbykniv. Vi har lavet en film om, hvordan VegBlock skal tilskæres.
  4. Vand det grønne tag igennem.
  5. Gødning anbefales årligt de første 4-6 år og gerne delt op i to portioner (tidligt forår og tidlig sommer).

På de nedenstående billeder kan du se et eksempel på et grønt tag, samt hvordan VegBlockene ser ud, når vi sender dem afsted i din retning.

Vi har mere end 40 års erfaring i branchen

Det vigtigste ved etableringen af et grønt tag er grunden, som den skal anlægges på. Det er derfor essentielt, at du sætter dig ind i, hvad du vil med dit grønne tag, hvilken vægt taget kan bære samt tagets hældning. Hvis det ønskes, kan vi anbefale flere samarbejdspartnere til at installere dit grønne tag for dig. Du kontakter os enten ved at ringe på tlf. (+45) 5858 4072, sende en mail til [email protected] eller ved at udfylde vores kontaktformular her på siden. Vi skal nok få dig guidet i den rigtige retning, så du kan få dit levende tag etableret hurtigst muligt.

 

 

 

VegBlock klar til levering