Sedum-Urt Naturengmåtter

Sedum- og urt-naturengsmåtter

Hvis du søger en alsidig vegetationsmåtte, vil vi hos Nykilde anbefale sedum- og urt-naturengsmåtter, som har mange anvendelsesmuligheder. De kan bl.a. anvendes som grønne tage, bede, rundkørsler, rabatter eller omkring vejheller og bytræer. Uanset hvordan dit udendørs erhvervsprojekt lyder, vil sedum- og urt-naturengsmåtter være en god investering.

Vores færdigkultiverede vegetationsmåtter består af mange forskellige sedum- og urtearter, hvor de normalt består af 10-12 sedumarter, urter og græsarter. For bedre håndtering og kvalitet er størrelserne nu 60 x 200 cm (1,2 kvm/rulle). Måtterne produceres på kokosmåtter og andre specielle geotekstilmåtter samt med et specielt vækstsubstrat udviklet til netop dette formål. Måtterne har min. 95 % dække ved levering, så du er garanteret et frodigt bunddække. Fælles for vores plantemåtter er, at de er fremstillet i overensstemmelse med FLL-retningslinjer.

   

Sedum-måtter (1 m2)
Sedum-måtter (1 m2)

Vegetationsmåtter til grønne tage, bede, rabatter, rundkørsler m.v. Mængderabat!

Sedummåtter til grønne tage

I vores sortiment sedum- og urt-naturengsmåtter har vi bunddække særligt udviklet til opbygning af grønne tage, der er blevet meget populært i de seneste år – og særligt hos private virksomheder. Hos Nykilde er vi eksperter i etablering af grønne tage med mere end 20 års erfaring på området. Der er mange fordele i at investere i et levende tag, som bl.a. at det fungerer som et naturligt klimaanlæg, er besparende ved opvarmnings- og klimatiseringsomkostninger samt bidrager til biodiversitet, hvorved det vil tiltrække insekter. Derudover er det også en æstetisk løsning og en smart måde at få grønne omgivelser på i bymiljøer eller tagterrasser.

Installation af sedummåtter ved opbygning af grønne tage

0 - 2 graders hældning
Opbygningstykkelse inkl. sedum: 9 - 9,5 cm.
Vandmættet vægt: 55 kg/kvm.

Materialer til montering:

 • Sedummåtte (3 cm)
 • Substratrulle (4 cm)
 • Dræn (2 - 2,5 cm).

2 - 5 graders hældning
Opbygningstykkelse inkl. sedum: 8 cm.
Vandmættet vægt: 50 kg/kvm.

Materialer til montering:

 • Sedummåtte (3 cm)
 • Substratrulle (4 cm)
 • Dræn (1 - 1,1 cm).

5 - 25 graders hældning

Opbygningstykkelse inkl. sedum: 8 cm.
Vandmættet vægt: 50 kg/kvm.

Materialer til montering:

 • Sedummåtte (3 cm)
 • Substratrulle (4 cm)
 • Dræn (1 - 1,1 cm).

25 - 45 graders hældning
Opbygningstykkelse inkl. sedum: 8,4 cm.
Vandmættet vægt: 100 kg/kvm.

Materialer til montering:

 • Sedummåtte TD (3 cm)
 • Armeringsramme (8,4 cm)
 • Tagsubstrat (5 cm)
 • HDPE-/LDPE-folie (0,5 cm)
 • Beskyttelsesflis (300 gr/kvm).

Du finder selvfølgelig alle de nævnte materialer i vores webshop. Ønsker du at vide mere om installation og vedligeholdelse af bunddække, så har vi en udførlig guide omkring dette.

Hos Nykilde tilbyder vi professionel vejledning og rådgivning

Hos Nykilde har vi udviklet, produceret og markedsført forskellige produkter og løsninger til den grønne sektor, hvilket har givet os mere end 40 års erfaring. Uanset hvad dit erhvervsprojekt omhandler og dets kompleksitet, kan vi tilbyde dig professionel vejledning og rådgivning, så du ender med en løsning efter dit behov – dette gælder både indenfor bunddækker, grønne tage og geotekstiler. Du kan kontakte os på tlf. +45 5858 4072 eller via vores mail [email protected], hvor en af vores kyndige medarbejdere vil stå til rådighed. Bemærk, at vi kun leverer plantemåtter og bunddække til hele Danmark onsdag-fredag.