BesTex Dyrebeskyttelsessystem

BesTex Dyrebeskyttelsessystem omfatter beskyttelsesnet, hætter og riste. Dyrebeskyttelsessystemerne sigter mod at beskytte nye sivrørsbeplantninger mod vandfugle.

De enkelte systemer anvendes især til ArmaFlor Sivrørsvalser, Sivrørsmåtter eller flydende systemer såsom AquaGreen flydende Sivrørsøer og Svømmeøer.

Yderligere oplysninger om de tre standardversioner er vist nedenfor:

Beskyttelseshætte Type VBS-H

Dette er et seksradet trådnet med en maskestørrelse på ca. 20 X 20 mm og en wiretykkelse på ca. 0,8 mm. Tråden er lavet af stål og er galvaniseret. Leveringen foregår i ruller, eventuelt i 1 eller 2 m bredde og længder af 25 m. Tråden placeres i kombination med BesFix stålstænger som beskyttelseshætter over områderne, der skal beskyttes og nettet fastspændes til stængerne med kabelbindere. Beskyttelseshætten fungerer som midlertidig beskyttelse i omkring en til to vegetationsperioder.

 

Beskyttelsesgitter Type VBS-G

Svarende til den foregående type, men uden yderligere stænger, disse gitre er bøjet i en maskestørrelse på ca. 10 X 10 eller 5 X 10 cm i "teltet form" eller som en boks og fastgjort over beplantningen i området som beskyttelse. De enkelte elementer forbindes til og mellem hinanden med kabelbindere.

 

 

Beskyttelsesnet Type VBS-N

Dette net består af polypropylen (tykkelse: 1-1,5 mm, hulstørrelse: ca. 50 X 50 mm, sort farvet og UV-stabiliseret). Typen VBS-N bruges som alternativ til Beskyttelseshætten.

Installationen foregår også i kombination med BesFix stålstænger. Stålstængerne fastgøres med kabelbindere. Andre maskestørrelser er tilgængelige på forespørgsel.

I modsætning til Beskyttelseshætten er beskyttelsenettet langtidsholdbart. Men især på grund af det ikke særligt påfaldende udseende, er det ikke tilrådeligt at bruge i områder med mange småfugle.

Alle beskyttelsesvarianterne fastgøres til jorden ved hjælp af BesFix stålspyd Type SH030 i en afstand af 30 cm.

Når beskyttelsesvarianterne anvendes på flydende systemer, fastgøres disse ved hjælp af kabelbindere fra BesFix produktlinje, også i en afstand af 30 cm.