Vedligeholdelse af dit grønne tag

Vedligeholdelse af dit grønne tag

Et ekstensivt grønt tag er næsten vedligeholdelsesfrit. Men din taghave vil altid have brug for lidt vedligeholdelse. Det omfatter bl.a. fjernelse af ukrudt, som vinden bærer med sig, og gødning flere gange om året. Du vil ikke beskadige planterne ved at gå på dem, når du udfører denne vedligeholdelse. De er stærke nok til at kunne kompensere for dette. Nedenfor beskriver vi vedligeholdelsen et biodiverse tag og lignende grønne tage.

Inspektion af taget

Inspicer det grønne tag mindst to gange om året for ukrudt og frø (båret af vinden), og fjern denne uønskede vegetation manuelt. Gør dette helst om foråret og om efteråret. For at fremme biodiversiteten anbefaler vi ikke brug af kemiske pesticider. Kontroller desuden, om drænsystemet stadig fungerer korrekt. Fjern eventuelle blade, der er blæst ned i tagrender og afløb.

Antallet af inspektioner vil afhænge af det grønne område i nærheden af dit tag.

Gødskning

Et ekstensivt grønt tag skal gødes to gange om året. Den bedste periode for gødning af dit Sedum-tag er sidst i april og først i september. Gødningen sikrer en jævn tilførsel af næringsstoffer, hvilket resulterer i en sund og stærk beplantning.

Vi har hos Nykilde en organisk gødning i vores sortiment.

Vanding

Et veletableret grønt tag kræver ingen ekstra vand. Kun under meget tørre forhold er det nødvendigt at forsyne det grønne tag med vand. Afhængigt af de lokale forhold, som dit grønne tag befinder sig i, anbefales det at anvende et vandingssystem.