AquaGreens svømmende brink type SB 0,5/2,5

En brink er et afsnit i en dæmning, som f.eks forekommer ved en dæmning eller en væg. Ofte er der dog tale om volde i forbindelse med lavt vand i vandmiljøet. Disse volde kan udvikle sig naturligt. Alternativt kan de dog også være kunstigt skabte, som f.eks. til reduktion af jordens pres på foden af skråningen. 

AquaGreen® Svømmende brinker er kunstigt fremstillet passager, som er baseret på de naturlige volde og fx som passage støtte til oddere. Især ved broer, hvor der ikke naturlige brinker eller hvor opstemmede brinker ikke er til stede ved hjælp af hydrauliske påvirkninger bliver AquaGreen® Schwimmbermen anvendt. 

AquaGreen® Svømmende brinker hjælper oddere, men også andre dyr og padder som kunstig kystlinje. Afhængigt af placering og lysforhold, kan de svømmende brinker leveres som rå greens eller vegetation. 

AquaGreen® svømmende brinker kan tilpasses afhængigt af type til montering på skiftende vandstand. Gennem et modulært design, kan de enkelte moduler forbindes, de er fleksible og kan leveres formonteret i forskellige udgaver. Denne kunstige passage for dyr, som ofte installeres under broer, er i det væsentlige baseret på en helt syntetisk flydende bæremåtte med indbygget opdrift. 
På undersiden af disse måtter, er et stabilt plastnet af PE monteret fra fabrikken som standard. Til toppen anvendes som standard et vandtæt træpanel. Alternativt kan der imidlertid fra fabrikken laves en samling med aluminium støtteplader. 
For etableringen af en "naturlig" karakter, er toppen efterfølgende dækket med et BesTex® Kokosnet type VG17. 
Andre afdækninger, f.eks med WollTerra® måtter til beskyttelse mod erosion eller en kombination med fordyrket ArmaFlor® eller Composit® vegetation systemer er også mulige. 

Den grundlæggende konstruktion består af elementer på omtrent 2,50 m længde (andre længder på forespørgsel) og en bredde på ca. 0,50 m. De færdige individuelle elementer er tilvejebragt ved de fire hjørnepunkter, hver med en øjebolt, skiver og fastgørelsesmidler (med hurtig frigivelse) fremstillet af rustfrit stål. BesFix © POLYSTEEL Dew kan tilsluttes til de enkelte elementer. For at give en naturlig karakter til de svømmende brinker, som normalt ligger på bredden, kan første og andet element eller det sidste plantes til efter anmodning. Til dette formål kan blandt andet ArmaFlor® græs måtter anvendes. Fastgørelsen af den svømmende brinkkonstruktion foregår som regel på bredden og i begyndelsen og slutningen af den svømmende kæde af brinker.