Natur gødning (10 kg sæk/rækker til 40-50 kvm. grønt tag)

Natur gødning (10 kg sæk/rækker til 40-50 kvm. grønt tag)

Varenummer: 2037
135,00 DKK
-
+
Læg i kurv
Change quantity to add product

Naturgødning

Vores naturgødning er fremstillet af tørret hønsemøg i pilleform, som er varmebehandlet, så det ikke støver, og der ikke er nogle problemer med bakterier. Gødningen kommer i piller på 3 mm, så den samtidig er nem at strø.

Naturgødningen er fra producenten Kongerslev og sælges i poser á 10 kg, hvilket rækker til ca. 40-50 kvm grønt tag, som gødningen er særdeles velegnet til.

Vores gødning er ligeledes 100 % organisk, der gør, at den kan bruges til økologisk dyrkning i fx køkkenhaver. Gødningen har dog en bred anvendelse og egner sig fx også til blomster, buske og andre planter i bed eller haver, som alle har godt af de naturlige næringsstoffer i den organiske gødning.

Hvad er fordelene ved organisk gødning?

Da organisk gødning stammer fra enten dyr eller planter, har denne type gødning en naturlig sammensætning af næringsstoffer. Naturgødning er derfor generelt også mildere end kunstgødning, så man ved, at naturgødning undgår svidningsskader på planterne.

Organisk gødning har ligeledes en god langtidsvirkning, da næringsstofferne nedbrydes langsomt af jordens mikroorganismer og giver næring til planterne over længere tid, hvor kunstgødning opløses i forbindelse med regn og hurtigere afgiver sin næring.

Hvor meget skal jeg gøde?

Alt afhængig af jordtypen og typen af plante, som du gøder, så skal du dosere forskelligt. Hurtigt voksende plantetyper som grøntsager, roser og sommerblomster er særligt næringskrævende og har ofte brug for ekstra gødning sammenlignet med fx træer, buske og staudebede, der i højere grad kan nøjes med næringen fra faldne blade.

Ligeledes kræver sandet jord mere gødning end lerholdigt jord, da sandet ikke holder ligeså godt på næringen. Pas dog på med at over-gøde, da for meget af det kvælstof, som gødningen afgiver, kan forurene jorden.

På grønne tage kan du med fordel gøde 2 gange årligt de første 5-6 sæsoner. Første gang i marts-april måned og anden gang i juni-juli. Vi anbefaler her en dosering på 100g/kvm det første år og derefter 150g/kvm Læs evt. mere i vores guide til etablering af VegBlocks.

Har du spørgsmål til gødning, er du altid velkommen til at kontakte os på [email protected] eller tlf. 5858 4072.