Grønne tage

Grønne tage – den klimavenlige tagløsning

Grønne tage er for dig, som søger en klimavenlig og CO2-neutral tagløsning. Et grønt tag har den store fordel, at det holder på op mod 60-70 % af regnvandet, så vores kloaksystemer aflastes under kraftige regnskyl, og er en vigtig brik, når det kommer til LAR (Lokal Afledning af Regnvand).

Derudover bidrager grønne tage ligeledes til en større biodiversitet i bybilledet, da grønne tage ofte er beplantet med sedumurter, og derfor også går under betegnelsen sedumtage eller græstage.

Eksperter i ”græs på taget”

Hos Nykilde er vi eksperter i etablering af grønne tage med over 20 års erfaring. Vi har flere forskellige løsninger til etablering af ”levende tage”, som fx Vegblock, der er et praktisk, modulbaseret græstag, velegnet til gør-det-selv projekt til fx sommerhuse eller parcelhuse, hvis du har lidt grønne fingre og snilde.

Vi har også vores klassiske tagvegetations- og sedummåtter, som er særdeles velegnede som grønt tag. Vores måtter har vi udviklet på siden midten af 1990’erne og i dag består de af 10-12 sedumarter (eller forskellige urter og græsarter) etableret på et vækstlag, hvis opbygning holder i adskillige årtier frem.

Til flade tage på fx carporte og udhuse har vi ligeledes Roof X, som er en vegetationsmåtte med gode vandrensende egenskaber.

Forskellige kategorier af sedumtage

Grønne tage kommer ligeledes i forskellige tagblandinger, som kan inddeles i tre kategorier:

  • Ekstensivt grønt tag – det mest almindelige grønne tag, som har tyndt vækstlag og laveste vægtbelastning på tagkonstruktionen. Kan kun indeholde mere tørkemodstandsdygtige planter.
  • Intensivt grønt tag – grøn tagløsning med det tykkeste vækstlag til deciderede taghaver, som også kan tåle ophold af mennesker. Kan bære et bredere udvalg af forskellige planter.
  • Semi-ekstensivt grønt tag – Mellemtingen mellem ekstensive og intensive grønne tag. Typisk egnet til de mere naturnære typer af vegetation, urter og græsser.

Fordelene ved lidt græs og vegetation på taget er mange. Læs mere her om, hvorfor du skal vælge et grønt tag.

 
1
Blog: Hvorfor er grønne tage en god investering? | Nykilde.dk
1
Hvordan laver jeg selv et grønt tag?

Det er ikke så svært eller dyrt som man måske tror.

1
Vi kan også hjælpe dig.

Sådan opbygger du dit grønne tag med professionelle materialer.

1
VegBlock og Sedummåtter til private ⇒ Nykilde.dk
1
Grønne tage i mange afskygninger til fagfolk ⇒ Nykilde.dk