Handelsbetingelser

Generelle oplysninger

Nykilde ApS.
CVR-nr. 31300843
Lundbækdsvej 11, Slots Bjergby

DK-4200 Slagelse
[email protected]

+45-5858 4072 


*Kun salg til private via webshoppen. Frøblandinger til private kun igennem vores forhandlere.
 

Tilbud
Tilbud er gældende i 5 dage fra afgivelse af tilbud (så længe lager haves). Ved tilbud på specialfrøblandinger eller tilpassede/ændrede standard frøblandinger tager vi et frøblandings ekspeditionsgebyr på kr. 500,00 + moms. Dertil tager vi kr./time 750,- + moms for rådgivning.

Betaling
Nykilde modtager betaling med Dankort/VISA-Dankort og MobilPay. Betaling vil først blive trukket på din konto, når varen afsendes. Husk der pålægges et betalingsgebyr ved brug af andre kort end Dankort.

Nykilde krypterer alle dine kortoplysninger med den såkaldte SSL (Secure Socket Layer) protokol. Det betyder, at uvedkommende ikke kan aflæse dit kortnummer eller andre informationer under transaktionen med PBS.

Nykilde pålægger fakturaer udsendt pr. brev et fakturagebyr på kr. 12,50 ex moms. Fakturaer udsendt digitalt (f.eks. via e-mail) pålægges ikke gebyr, dog pålægges EAN-fakturaer et gebyr på kr/faktura 4,50 ex. moms. Dertil et småordregebyr på kr. 100,00 ex moms, ved fakturabeløb ex fragt og moms på under kr. 500,00.

Alle varer og ydelser leveret af Nykilde forbliver Nykildes ejendom indtil fuld betaling.

Levering

Nykilde afsender bestillinger hurtigst muligt, men forbeholder os ret til en leveringstid på op til 14 dage + transporttid (i højsæsoner eller ved specialbestillinger kan der være yderligere forlængede leveringstider). Nykilde sørger for levering med Danske Fragtmænd/GLS (med mindre andet adressen eller nærmeste opsamlingspunkt på den dato der er ønsket i bestillingen. Kunden skal selv sørge for forsikring af transporten, Nykilde kan dog arrangere dette, skulle dette ønskes. Rettidig levering forudsætter dog at Danske Fragtmænd/GLS overholder dag-til-dag levering. Såfremt der opstår forsinkelser hos speditøren, vil dette tilsvarende forsinke leverancen i forhold til den ønskede leveringsdato. Danske Fragtmænd/GLS kvalitetsmål omkring leveringssikkerhed er minimum 97% for brevpakker og minimum 99% for pakkepost. Bemærk dog at disse procentsatser er gennemsnitlige, og kan dække over store lokale og tidsbegrænsede variationer. Nykilde kan ikke drages til ansvar for forsinkelser hos Danske Fragtmænd/GLS. I tilfælde af meget forsinkede (adskillige dage) eller decideret udeblevne leverancer, fremsender Nykilde naturligvis en ny leverance uden beregning. Bemærk at der kan være en ekstra leveringsdag på pallevarer.

Levering til Bornholm og visse småøer er ikke omfattet af speditøren målsætning om dag-til-dag levering, idet forsendelser til disse område i nogle tilfælde kan vare 2 dage. Nykilde tager altid udgangspunkt i dag-til-dag levering. Som afsender kan du evt. vælge leveringsdatoen én dag tidligere for at kompensere for dette. 

Der leveres til Færøerne, Grønland og udlandet, men her gælder andre fragtsatser og betingelser.

Vægtangivelser er som udgangspunkt bruttovægte.ngives) til

Fortrydelsesret

Der er 14 dages returret på varerne, regnet fra den dag de modtages. Hvis du vælger at fortryde et køb, skal du blot returnere varen i væsentligt samme stand og mængde som du modtog den. Når varen er modtaget retur og godkendt, refunderes købsprisen til din konto indenfor få dage. Bemærk at der er specielle regler for returnering af frøblandinger, da de er at betragte som varer der fremstilles efter individuel ordre fra kunden. Derfor kan frøblandinger som udgangspunkt ikke returneres, med mindre der foreligger en aftale med Nykilde. Desuden skal alle frø returneres indenfor for samme sæson som de er leveret (forudsat aftale herom med Nykilde). Omkostninger til returnering skal du selv afholde.

For praktiske detaljer - se punktet ''Reklamation og varereturnering''.

Returnering

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Varer undtaget fortrydelsesretten

Special frøblandinger, specialt producerede vegetationsmåtter og vandvegetation.

Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:

1.

 • Levering af fødevarer, drikkevarer eller andre varer til husholdningens løbende forbrug, som leveres fysisk til forbrugerens hjem, bopæl eller arbejdsplads af en erhvervsdrivende, der ofte og regelmæssigt betjener faste ruter,
 • Stiftelse eller overdragelse af rettigheder over fast ejendom med undtagelse af fjernsalgsaftaler vedrørende finansielle tjenesteydelser eller af fjernsalgsaftaler vedrørende udlejning af fast ejendom,
 • Opførelse af bygning,
 • Omfattet af § 1, stk. 1, i lov om forbrugeraftaler om brugsret til logi på timesharebasis, længerevarende ferieprodukter m.v.,
 • Omfattet af § 1, stk. 1, i lov om pakkerejser,
 • Spil, hvor der for deltagelse betales en pengeindsats, eller
 • Hvor varen og købesummen udveksles samtidig med indgåelse af en aftale uden for den erhvervsdrivendes forretningssted, hvis købesummen ikke overstiger 350 kr. 

 

 1. Udførte ikkefinansielle tjenesteydelser, hvis leveringen af tjenesteydelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at fortrydelsesretten ophører, når tjenesteydelsen er fuldt udført,

 

 1. Levering af varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg,

 

 1. Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt,

 

 1. Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen,

 

 1. Levering af varer, som på grund af deres art bliver uløseligt blandet sammen med andre varer ved leveringen,

 

 1. Levering af alkoholholdige drikkevarer, hvor prisen blev fastsat ved købsaftalens indgåelse og levering først kan finde sted efter 30 dage, og hvor den faktiske værdi afhænger af markedskonjunkturer, som den erhvervsdrivende ikke har indflydelse på,

 

 1. Aftaler om specifikke hastende reparations- eller vedligeholdelsesarbejder hos forbrugeren, som denne på forhånd udtrykkeligt har anmodet om,

 

 1. Levering af plomberede lyd- eller billedoptagelser eller computersoftware, som forbrugeren har brudt plomberingen på,

 

 1. Levering af aviser, tidsskrifter eller magasiner med undtagelse af abonnementsaftaler for levering af sådanne publikationer,

 

 1. Aftaler, der indgås på en offentlig auktion,

 

 1. Levering af tjenesteydelser i form af logi undtagen til beboelsesformål, transport af varer, biludlejningsvirksomhed, forplejning eller tjenesteydelser i forbindelse med fritidstilbud, når det følger af aftalen, på hvilken dato eller inden for hvilken bestemt periode den pågældende tjenesteydelse skal udføres,

 

 1. Levering af digitalt indhold, som ikke leveres på et fysisk medium, hvis udførelsen er påbegyndt med forbrugerens forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at vedkommende dermed mister sin fortrydelsesret,

 

 1. Finansielle tjenesteydelser omfattet af lov om realkreditlån og realkreditobligationer m.v.

 

 1. Aftaler om varer, værdipapirer eller tjenesteydelser, hvis prisen afhænger af udsving på kapitalmarkedet, som den erhvervsdrivende ikke har nogen indflydelse på, og som kan forekomme i fortrydelsesperioden.


Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.
 
Hvis varen er prøvet udover hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.
 
Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.
 
Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Hvis du fortryder købet, skal varen sendes til:
Lundbæksvej 11, 4200 Slagelse (efteraftale)
 
Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

Reklamationsret

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb.
 
Når du handler hos os som forbruger, har du 24 måneders reklamationsret. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.
 
Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.
 
Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Varen sendes til:
Lundbæksvej 11, 4200 Slagelse (efter aftale)
 
Når du returnerer varen, bedes du beskrive problemet så detaljeret som muligt.
 
Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

Persondatapolitik

For at du kan indgå aftale med os, har vi brug for følgende oplysninger:
Navn, adresse, tlf.nr. og e-mailadresse.
 
Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig.
 
Den dataansvarlige på (www.nykilde.dk) er (Jesper Christensen, Nykilde ApS.).
 
Dine oplysninger videregives eller sælges ikke til tredjemand.
 
Som registreret hos (Nykilde ApS.), har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til: [email protected]

Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til [email protected]. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Handelsbetingelserne er senest opdateret den 05-09-2019