Hvorfor er grønne tage en god investering?

Der er mange gode grunde til at købe et grønt tag. Har du lyst til at blive klogere på fordelene, og hvorfor du skal investere i et grønt tag, vil vi belyse lige netop det. Udover at være en klimavenlig tagløsning er der også mange faktorer, dit hus vil få gavn af.

Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor du skal investere i et levende tag, og hvilke fordele det har med sig.

Klimaforbedring, lang levetid og lokal afledning af regnvand

Disse er blot tre eksempler på, at et grønt tag er en fremragende tagløsning. Du får nemlig et naturligt klimaanlæg, som sørger for kraftig nedkøling af rum og værelser selv ved høje udendørstemperaturer. Det giver besparelser på opvarmnings- og klimatiseringsomkostninger ved bl.a. nedkølede lagerhaller.

Desuden fungerer det som en lokal afledning af regnvand, hvor ca. 60-70 % holdes tilbage på taget. Det giver en betydeligt mindre belastning af kloaksystemet og færre vandfyldte kældre. Det lagrede regnvand fordamper langsomt, hvilket giver en god afkøling af rum og værelser (læs mere her om retention og detention af regnvand på grønne tage).

Foruden besparelser og aflastning af kloakken har de grønne tage en lang levetid, er lydisolerende og bliver beskyttet mod skader fra uv-stråler og mekaniske skader. Videnskabelige test har ligeledes vist, at et grønt tag beskytter mod påvirkningerne fra elektromagnetiske stråler.

Vil du se, hvilke muligheder du har for grønne tage med blandt andet frøblandinger, vedligeholdelse m.m.? Så kan du tage et kig på vores overblik over grønne tage, hvor du finder al nyttig information, du har brug for at vide.

Oplev vores grønne tage

Hvis du er interesseret i at vide endnu mere om grønne tage, kan du læse om dem på vores informationstekst om grønne tage. Du kan også læse om vores VegBlock og sedummåtter, som er et praktisk og modulbaseret græstag, der er ideelt til gør-det-selv-folkene.

Hos Nykilde er vi eksperter i græs på taget. Vi har flere forskellige løsninger til letvægtssystemer af grønne tage. Du finder eksempelvis vores klassiske tagvegetationsmåtter og Roof X til flade tage på bl.a. carporte.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Hos Nykilde tilbyder vi kyndig og faglig vejledning, hvis du er i tvivl om noget. Der er ikke det spørgsmål, der er for komplekst for os. Vi har 25 års erfaring med grønne tage, hvorfor vi altid giver en kompetent rådgivning, så du får den rette løsning, der passer til dit hus.

Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Det kan du gøre på telefon, mail eller ved at udfylde vores kontaktformular. Vi bestræber os altid på at vende tilbage hurtigst muligt – og altid inden for 24 timer.