FAQ-side med ofte stillede spørgsmål

 • Hvornår er det bedste så-tidspunkt for Nykildes frøblandinger?
  Det afhænger af frøblanding og selvfølgelig vejret. Vores naturengsfrøblandinger skal generelt set helst sås om efteråret, fra midten af august og indtil begyndelsen af oktober. Senere kan også gå, men der afhænger resultatet jo så også af hvordan vejret arter sig efterfølgende. Udsåning tidligt forår, marts-april kan også gå an, her handler det først og fremmest om at der tilstrækkelig med jordfugtighed til stede og kommer man for langt hen på foråret eller for-sommeren, kan en udtørring risikere at give et stort frøspild og en dårlig etablering.

  Ved vores Blomstermarksfrøblandinger skal man generelt set sørge for en udsåning i marts-maj måned og nogle tilfælde kan det også gå an senere, men igen afhænger det af om der kommer vand nok, eventuelt ved hjælp af vanding.
 • Kan man så natureng/blomstermark oven i etableret græsplæne?
  Nej! Græsset vil ikke give frøene store chancer for at spire, så det vil være spild af frø. Hvad nu hvis man lige har udsået plænegræsfrø og efterfølgende kommer i tanke om, at det kunne da være en god idé med at få noget blomst i det, eventuelt vilde urter? Igen er græsset, især plænegræsfrø, for kraftigt og konkurrerende til at blomsterne vil kunne klare sig. Undtagelsen kan være på den meget næringsfattige og tørre jordtype.
 • Bliver grønne tage utætte?
  Nej! Punktum! Ikke mere sludder, tak! Er tagmembran arbejdet (uanset type og slags) udført korrekt og er det grønne tag opbygget korrekt, så bliver grønne tage ikke utætte. Det samme gælder for ikke begrønnede tage!

 • Hvorfor tager I ikke telefonen?!?
  Vi har desværre ikke mulighed for det pt. Enten fordi vi har travlt..eller fordi vi har travlt! Men send en mail på [email protected], så vender vi hurtigt tilbage ;-)
 • Laver I special frøblandinger og kan man eventuelt få ændret i indholdet på standard frøblandingerne?
  Ja, det laver vi gerne. Dog skal man regne med ændrede priser, hvis det er vores standard frøblandinger der ønskes ændringer i. Ud over en prisberegning på frøblandingen, tager vi dog også et frøblandings ekspeditionsgebyr på kr. 750,00 + moms pr. time, da opgaven er ret tidskrævende.