sivrorsmaatte1

Minivådområderne er klar.

Minivådområderne er nu klar fra myndighedernes side. Det vil sige, at regler og vejledning nu ligger klar til at blive taget i brug på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Her kan man se, at det klart anbefales at der etableres vegetation i forbindelse med etableringen af disse anlæg, og her nævnes specifikt vandplanter som Typha og Phragmites (Dunhammer og Tagrør) og til brinkerne en græsblanding med op til 50% blomstrende urter, gerne bi- og bestøvervenlige urter.

Så er det jo superheldigt (!), at vi netop har løsningerne til disse miljøprojekter klar.

ArmaFlor Bredmåtter med netop Dunhammer og Tagrør er perfekte til formålet. De installeres langs bredderne i de nye minivådområder, lige under vandoverfladen og udgør dermed vegetationen i det vandnære og under vandet ved breddekanterne.

Vildengblanding 50/50 eller 90/10 (græs/urte-procentfordeling) er perfekt til bevoksning op ad brinkerne og til at sikre mod erossion. Det sidste kan forstærkes med en indsået erosionsmåtte fra Greenfix Covamat Plus eller Covamat Fresh, hvor frøene sikres inden i erosionsmåtten og samtidigt i Fresh udgaven for at

hurtigere fremspiring en ellers, ved hjælp af det ekstra lag jord med mikrobakterier iblandet.

Så står du som landmand og overvejer et minivådområde, så har vi løsningerne der kan få projektet hurtigt og sikkert på benene. Klik ind på Landbrugstyrelsens hjemmeside og læs mere. 

0
Kommentar(er) 0
Skriv din kommentar
Opret kommentar