trærodsskade

Trærodsbeskyttelse med SoilWeb

Problem

Konstruktionsrelaterede beskadigelser af træer

Den kritiske rodzone/træbeskyttelseszonen er det minimale areal nedenunder et træ som skal forblive uforstyrret for at bevare en tilstrækkelig rodmasse så træet har en chance for at overleve.

Når konstruktionsmateriel og køretøjer trænger sig indpå træernes kritiske rodzone, kan de forårsage negativ indflydelse på jordmiljøet som inkluderer jordkompakthed, skade af rødder nær overfladen og ultimativt udgøre en fare for den strukturelle integritet af træet. Størstedelen af et træ's rodsystem ligger i det øverste del af jorden, og konstruktionsarbejde og kompaktion kan gøre skade eller endda helt ødelægge rødder i en sådan grad, at træet ikke længere kan overleve.

Trærodsbeskyttelses (TRP) systemer bør være øko-venlige såvel som leve op til standarder og lovgivning/regler.

SoilWeb Løsningen

Trærodsbeskyttelsessystemet (TRP)

Systemet er blevet bredt brugt ved konstruktionsprojekter i over 30 år. SoilWeb suystemet er en tredimensionel struktur som:

  • giver styrke til indesluttet jord
  • distribuerer last lateralt, ikke vertikalt
  • reducerer punktbelastninger
  • reducerer kompakthed af undergrunden

Lavet af højkvalitets, højstyrke polyethylen med tekstureret overflade og perforerede vægge, kontrollerer SoilWeb celler med udvalgt fyldmateriale erosion, lateral og vertikal bevægelse, og reducerer kravene til dybden af underlaget.

SoilWeb systemet en lav impakt udviklings (LID) løsning med exeptionelle lastbærende evner og miljømæssige fordele. Systemet har en lang historie med at løse tunge lastproblemer på veje, vejbaseunderstøttelse, parkeringspladser, vejrabatter, havne, transportterminaler og jernbaner.

Lastdistribution

Ved at distribuere og bygge bro over laste, reducerer SoilWeb TRP systemet vertikalt stress som er typisk påført til underliggende jord og rodzone.

SoilWeb systemet er ideelt til trærodsbeskyttelse hvor der er dårligt bærende jord eller man ikke kan grave.

Miljømæssige fordele

Med permeabelt fyldmateriale (topjord/vegetation, substrat, sand), tilbyder SoilWeb cellerne miljøfordele:

  • vandinfiltration
  • lateral transport af luft og vand
  • vand og næringsmigration
  • fremmer rodudviklingen

0
Kommentar(er) 0
Skriv din kommentar
Opret kommentar