Vildengblanding år 2

Sådan vedligeholder du naturenge og blomstermarker

Mosaik-pleje er vejen frem for både naturenge og blomstermarker 🌱

Vi anbefaler altid mosaikpleje, hvor man lader nogle arealer eller striber af arealer stå uklippede tilbage. Dermed sikrer du en større variation og diversitet i vegetationen. Helt konkret betyder det, at du skal klippe dele af arealet ned, som du plejer og indsamle det afklippede materiale. Andre områder skal du derimod lade stå som en mosaik i landskabet - deraf navnet.

Dette arbejde skal gerne foretages i efteråret. Har du fulgt det råd, betyder det, at du i april-maj måned skal klippe de arealer ned, som du lod stå i efteråret og indsamle det afklippede materiale. 

Så sørger du nemlig for, at arealet får lys, så det kan genblomstre og holde græsset tilbage. Insekterne har dermed fået gavn af et "overvintrings-hotel"!

💡 Tip: Det afklippede materiale kan du med fordel bruge som hø til heste og kreaturer. I bl.a. Schweiz får det endda en højere pris end traditionelt hø.

  

Fordele ved mosaikpleje I mange år har det været standard at klippe naturarealer helt ned efter afblomstring. Men hvis du i stedet vedligeholder gennem mosaikpleje, vil du opnå mange flere fordele end bare genblomstring:

  • Dine arealer får større biodiversitet.
  • Insekter får større mulighed for at kunne overvintre og yngle.
  • Pindsvin og fugle kan ligeledes bedre klare sig igennem vinteren.
  • Rent æstetisk får du et flottere resultat.
0
Kommentar(er) 0
Skriv din kommentar
Opret kommentar