Traet bonde

Hvis jeg skal så kommer jeg ikke. Hvis jeg ikke skal så kommer jeg!

Måske kender du allerede ovenstående ordsprog? Hvis jeg skal så, kommer jeg ikke. Hvis jeg ikke skal så, kommer jeg..... Husk pause efter kommaerne! Nu giver den (forhåbentligt) mere mening. 

I vores verden er efteråret den bedste tid for såning, men det er det ikke i år. Tidligere års forøgede efterspørgsel og de sidste to års formindskede høst, og dermed udbud, giver problemer. I hvert fald med at kunne levere frø her i efteråret. Oprensning af ny høst skal først være færdig og det tager op imod 3-4 måneder, afhængig af art. Så vi er for alle vores frøblandingers vedkommende i den lidt ærgerlige situation, at vi først kan levere igen fra foråret af. Tidligt forår er også en god tid, at så på. Men det ændrer ikke på, at efteråret er nr. 1. Men sådan er situationen, klima, vejr osv. bestemmer høstens størrelse. Og den øgede efterspørgsel, som jo er positivt på flere planer (ikke kun for vores pengepung!), gør jo også sit. Men det er et tegn på, at klima, miljø og biodiversitet alle er begreber som er ved at rodfæste sig rigtigt mange steder.

Men vi gør også en hel masse for at øge vores produktion. Bl.a. har vi i år investeret massivt i grøn robotteknologi, som skal hjælpe os med at få øget produktionen på en bæredygtig måde. Vi forbedrer hele tiden vores rensekapaciteter og har fået flere nye avlere med ind i vores samarbejde omkring indsamling og opformering af naturligt hjemmehørende arter, fra mange forskellige lokaliteter rundt om i landet.

Alt dette kommer ikke over en nat og resultaterne gør selvfølgelig heller ikke. Men allerede dette års høst har givet en forøgelse af produktionen, men da lagrene er tomme (igen i år er det faktisk et gennemgående problem i Europa, indenfor for vores nicheområde) så skal dette først oprenses før vi kan begynde at levere ud. Og dette tager som tidligere beskrevet op imod 3-4 måneder.

0
Kommentar(er) 0
Skriv din kommentar
Opret kommentar