Frøblandinger til grønne tage

Er du interesseret i at vide mere, om de forskellige typer grønne tage, der findes? Så er du havnet det helt rigtige sted. Her på siden vil du finde forslag til frøblandinger, som kan benyttes, hvis du ønsker at få etableret et grønt tag. Der findes nemlig frøblandinger til ekstensive, semi-ekstensive og intensive grønne tage – alt efter om du ønsker en høj eller kort tagløsning.

Gå på opdagelse i vores frøblandinger til grønne tage og find lige netop den type, der falder i din smag. Grønne tage er nemlig både en praktisk, klimavenlig og flot tagløsning, som pryder ethvert hus og tilfører det liv og farve. Hvis du er interesseret i at læse endnu mere om fordelene ved grønne tage, har vi remset en lang række op, så du er helt sikker på, at det er den rette løsning for dig.

 

Ekstensiv, semi-ekstensiv eller intensiv frøblanding til grønne tage?

Når vi snakker frøblandinger til levende, grønne tage, inddeles de i tre kategorier: ekstensiv, semi-ekstensiv og intensiv. Det ekstensive grønne tag er det mest almindelige. Det har et tyndt vækstlag og den laveste vægtbelastning på taget. Denne udsås forår-efterår og indeholder tørkemodstandsdygtige planter såsom stenurtearter, engelsk græs og andet frøfyld. Denne kræver en substrattykkelse på 5 cm. Læs mere om vores substratruller her.

Det intensive grønne tag har, modsat det ekstensive, et tykt vækstlag. Det er tiltænkt deciderede taghave, som kan tåle ophold af mennesker. Mellemtingen mellem det ekstensive og intensive er derfor den semi-ekstensive tagblanding. Denne er velegnet de mere naturnære typer af vegetation og kræver en substrattykkelse på 8 cm. Frøblandingen her indeholder blandt andet skovjordbær, bidende stenurt, hjertegræs og mange andre planter, som sammen udgør et flot, prydende tag.

Derfor skal du overveje, hvilken type frøblanding, der passer til lige netop dit tag og formål. Skal der opholdes mennesker? Eller måske være mere tørkemodstandsdygtigt? Eller en ting derimellem? Uanset hvad står vi altid klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål omkring, hvilken løsning, der passer bedst til dig.

Nykilde hjælper dig med dit grønne tag

Hos Nykilde ser vi os selv som værende eksperter i ”græs på taget”. Vi har nemlig specialiseret os i grønne tage, så du trygt og sikkert kan handle hos os. Vi sætter en dyd i at give dig en god oplevelse, når du handler hos os. Derfor står vi klar til at dele ud af vores faglige ekspertise og guide dig med, hvilken frøblanding, der passer til lige netop dig.

Du er derfor altid velkommen til at kontakte os. Vi er med dig under hele projektet – både før du foretager dit køb, under og efter. Du kan kontakte os på telefon eller mail, og vi bestræber os naturligvis altid efter at besvare din henvendelse hurtigst muligt. Du finder vores kontaktoplysninger i bunden af siden her.