Frøblandinger - blomster & græs

Blomsterfrø og græsfrø

Siden starten af 1980´erne har vi hos Nykilde troet på, at vi er nødt til at give naturen mere plads i forbindelse med os menneskers anvendelse af jorden. Interessen for vilde blomsterfrø har været drivkraften for etableringen af Nykilde, helt tilbage i 1980´erne, så vi kunne tilbyde naturligt så-materiale til genskabning af natur og give mere plads til naturen i vores kulturlandskab.

Frø af vilde blomster og græsser er den vigtigste del af vores kompetencer. Vi indsamler frø i naturen og dyrker dem videre i vores planteskole. Med tiden har vi udvidet sortimentet med salg af både dækafgrødefrø, plænegræsfrø, foder-frøblandinger og kulturblomsterblandinger.

Uanset hvad du søger efter, kan du finde den rigtige frøblanding hos Nykilde: En frøblanding til en smuk og blomstrende natureng, en blomstermark, en græsplæne eller en græseng til dine får og heste.

Vi udvikler især frøblandinger af naturligt hjemmehørende arter sammen med kommunernes biologer og landskabsarkitekter. Det er det vi kalder lokale frøblandinger.

Få en smuk natureng med vilde engblomster

Vi har sammensat vores natureng-blandinger til forskellige naturtyper. Vi har forskellige blandinger af naturgræsser og vilde urter egnet til vejkanter, kystområder, skove, vådområder og forskellige andre biotoper. De enkelte blandinger er netop sammensat med henblik på at genskabe oprindelig natur eller danne en ny funktionel biotop.

Eller hvad med en flot blomstermark fyldt med sommerblomster?

Er du mere til nogle smukke blomstermarker eller sommerblomster, har vi hos Nykilde flere slags blomsterfrø, der gør sig godt i både haver, parker og bynære områder.

Sådan får du en flot natureng med frøblandinger

For at opnå et godt resultat kan du med fordel følge vores guide til etablering af frøblandinger:

1. Kultivér først jorden til et godt så-bed.
2. Gør jorden plan med en rive, og fjern større sten, rødder og lignende.
3. Så herefter den anbefalede frømængde (individuelt for hver blanding). Bland gerne op med tørt sand eller FrøFyld for nemmere frøfordeling.
4. Bind frøene til jordoverfladen med en tromle eller ved at stampe jorden.
5. Vand eventuelt de spirende frø i tørre perioder.
6. Fjern løbende tidsler, kvikgræs, gråbynke og andre uønskede arter.
7. Nyd din blomster- eller græseng sommeren over, og lad den stå vinteren over, for at tilbyde levesteder for insekterne og slå den først i det tidlige forår. Således hæmmer du græsvækst og hæmmer græsvækst og giver mere lys til fremspiring af blomsterfrø.

Skulle du brænde inde med en speciel forespørgsel på blomster- eller græsfrø, laver vi gerne specialblandinger til individuelle behov og formål. Dog kun ved større forespørgsler, da denne proces er ret tidskrævende. Vi tilpasser/ændrer også gerne på vores standardblandinger. Men både i forbindelse med ændringer og komponering af specialblandinger vil det betyde nye prisberegninger og et ekspeditionsgebyr på kr./time 750,00 (+ moms). En ny frøblanding tager ca. 1 times tid at beregne og sammensætte. Kontakt os på [email protected] eller telefon 5858 4072.

*Vi tager forbehold for ændringer i artssammensætningen i blandingerne, leveringsdygtighed og priser, da svingende høst ofte forekommer i en frøproduktion, specielt ved naturarter.

*Bemærk at vi ikke udleverer frø i perioderne 15/6 - 15/ 8 og 1/12 - 15/2 (webshop lukker for udlevering af frø i perioderne 1/6 - 15/8 og 1/11 - 1/3).

*Bemærk at vi desværre ikke kan yde rådgivning til privatkunder, vi må prioritere vores tid. Vi håber på Jeres forståelse.

1
Naturengsfrø blandinger
1
Vejdirektoratets Frøblandinger

Naturengsfrøblandinger udviklet i samarbejde med Vejdirektoratet.

1
Blomstermarksfrø blandinger
1
Sommerblomsterfrø enkeltarter
1
Græsfrø til ethvert formål!
1
Dækafgrødefrø
1
Specialfrø blandinger
1
Vejledning
1
Forhandlere af frø til private.

Her kan du finde nogle af vores forhandlere til private.

1
B2B forhandlere