Vandplante øer (rørgræs og lignende)
Vandplante øer (rørgræs og lignende)

Vandplante øer (rørgræs og lignende)

Varenummer: 990099
0,00 DKK
-
+
Læg i kurv
Change quantity to add product

Rørgræs er vigtigt for ikke bare vand, men også vandlevende dyr og amfibiedyr. Der ud over er de en vigtig bestanddel af et komplekst system i et nøje afstemt livssystem.
Uden rørgræs er vandets evne til at rense kraftigt begrænset. De svømmende rørgræs-øer og -dækker tilbyder gode livsbetingelser for insekter, fisk og amfibiedyr. De er byggemateriale og næring for dyr og bidrager stærkt til natur- og miljøbeskyttelsen.
Lokale forhold tillader delvist til tider ikke dyr leverum, f.eks. på grund af byggeri (mure, stålspunsvægge etc.) eller lokale forhold (erosion, manglende volde etc.) eller på grund af intensiv menneskelig brug, f.eks. i de indre byer. Dertil øver rørgræs og vandplanter også indflydelse på skygge til dæmpning af gennemstrømningshastigheden og bølger.
AquaGreen svømmende rørgræs-øer, Type SRD, bliver produceret på en 100% syntetisk, flydedygtig vegetationsbæremåtte af modellen RepoFloat. På oversiden af denne svømmende bæremåtte bliver forkultiverede ArmaFlor rørgræsmåtter eller BesTex Filtermåtte med en beplantning ved hjælp af ArmaFlor rørgræsballer installeret.
AquaGreen svømmende rørgræsmodul, Type SRD-M, er en udvidelse af den igennem mange år med succes anvendte Type SRD.
Her handler det om en videreudvikling af den fra 2000 indførte svømmende rørgræs-gitter, som nu kombineres med RepoFloat svømmedug. Dette basisgitter, som er åbent porret og fremstillet af genanvendt Polyethylen er efter valg af enten 3 eller 5 cm høje bafler og leveres helst i for-konfektioneret enkeltmoduler af 2 x 1 m (L x B). Andre størrelser kan fås på forespørgsel.
Svømmegitterkonstruktionen på RepoFloat Type ST 50 kombineres på undersiden med yderligere flydeanordninger. Afhængigt af de lokale forhold bliver elementerne beskyttet med en bidebeskyttelsesfolie af BesTex GP03 mod bid, f.eks. fra græskarper.
I modsætning til flydende rørgræsø af byggetypen SRD besidder de svømmende rørgræsmoduler på grund af det stive gitter ikke den samme fleksibilitet ved bølger eller stærke strømme.
Alt efter indsatsområde og de hydrauliske belastninger kan man straks efter belægning med ArmaFlor rørgræsmåtter eller beplantning af rørgræsøerne bringe dem ud på vandoverfladen og positioneres. Dette sker med tilhørende BesFix ankersystemer. Ved stærke hydrauliske belastninger sker der en forkultivering i vores planteskole således at svømmebæremåtten, som ellers etablerer sig på stedet, allerede er etableret ved installering. BestFix forankringssystemet bliver installeret i forhold til de lokale forhold og afstemmes sammen med kunden.
AquaGreen svømmende rørgræsøer har diverse positive indflydelser og giver blandt andet erstatningsleverum, men også en naturlig næringskilde. De svømmende rørgræsøer bidrager med deres erosionsbeskyttelse også til en bedre struktur på bredderne, da disse dæmper bølgerne ved hjælp af det under vandet befindende rodfilt. Ved hjælp af Photolyseplanterne forbedres også vandkvaliteten på grund af planternes evne til at rense. Ved hjælp af optaget af næringsstoffer mindskes algevæksten også, afhængigt af antallet af de installerede AquaGreen svømmende rørgræsøer. Også optisk udmærker disse svømmende rørgræsøer sig og kan eksempelvis brug til at gøre f.eks. spunsvægge mindre grimme og mere naturlige at se på.
De svømmende planteøer kan også formindske den dårlige lugt fra udløb med ildelugtende vand.Igennem det biogene iltoptag bidrages også positivt til forbedringen af vandkvaliteten. Ved manglende træer ved bredkanten er det trods alt muligt, at opnå en skygge af vandet for at undgå for høje vandtemperaturer. Dette er igen et bidrag til at reducere algevæksten i vandet.