Vådengmåtte

Vådengsmåtter

  • ønsker du at beplante i et fugtigt naturområde, så har vi løsningen til dit erhvervsprojekt. Hos Nykilde sælger vi vegetationsmåtter, som er tiltænkt disse områder, hvor du enten kan købe dem som forkultiveret eller indsået med urter. Urterne er specielt egnet på arealer med en naturlig jordfugtighed grænsende til decideret vådområde, så du kan nyde dem i mange år. Vådengsmåtterne har en størrelse på 60 x 200 cm svarende til 1,2 kvm/rulle.

Hvis du ønsker at bestille en forkultiveret måtte, skal det gøres i god tid. Produktionstiden er mellem 8-12 måneder i sæsonen for den færdigkultiverede version afhængig af sammensætningen. Vil du derimod hellere have en frøindsået udgave, altså ikke-forkultiveret, skal du minimum bestille for 300 m2 af maskintekniske årsager. Men her er leveringstidens på maks. 2-3 uger.

Vådengmåtte (1 m2)
Vådengmåtte (1 m2)

Urtemåttte specielt egnet til våde arealer (kun til B2B-kunder).

Vådengsmåtter af høj kvalitet som vådengsvegetation

Ved at købe dine vådengsmåtter hos os er du garanteret en vådengsvegetations af høj kvalitet. Vi ved nemlig, hvor vigtigt det er at vælge vandvegetation af den rette kvalitet allerede fra starten. Særligt hvis man ikke ønsker, at projektet skal blive dyrere end nødvendigt, eller at resultaterne ikke bliver, som man havde forventet. Når du skal vælge vegetationsmåtter, er det essentielt, at rødderne er veludviklede nok, så du får netop det resultat, som du ønsker. Og det gør sig selvfølgelig gældende for vores vådengsmåtter.  

Udover rødderne skal være veludviklede, så skal vådengsmåtten have en bæremåtte af den rette styrke og holdbarhed for at klare de fugtige vejrforhold. Vi oplever desværre alt for ofte, at der anvendes kokos med korte fibre, hvilket har en dårlig påvirkning på bæremåttens styrke, hvilket ikke er optimalt eller er en god langtidsløsning. Vi anbefaler derfor, at du anvender bæremåtter af god kvalitet med langfibret fyld, så maskevidderne ikke kan udvidedes, hvormed planterne ikke kan erodere ud af bæremåtten.

Du kan læse meget mere om våd- og vandvegetation her på siden, hvor vi også har mange forskellige vegetationsmåtter klar til levering til netop dit projekt. Her kommer vi også ind på vegetationsmuligheder som flydende vegetation og Roof X vegetationsmåtte til vandrensning.

Få hjælp til dine plantemåtter og bunddække hos Nykilde

Uanset størrelsen eller kompleksiteten af dit erhvervsprojekt kan vi hos Nykilde være behjælpelige med alt indenfor plantemåtte og bunddække. Vi har desuden lavet en udførlig vejledning til etablering af vores vegetationsmåtter, som dækker over forberedelse, modtagelse af måtterne samt selve installationen. Vores plantemåtter er yderst nemme at installere, og det samme gælder også for den efterfølgende vedligeholdelse.

Hvis du brænder inde med spørgsmål eller ønsker rådgivning og sparring vedrørende netop dit projekt og dine muligheder, skal du ikke holde dig tilbage med kontakte os. Det gør du enten ved at ringe på tlf. +45 5858 4072 eller via vores mail [email protected], hvor en af vores kyndige medarbejdere vil stå til rådighed. Bemærk, at vi kun leverer plantemåtter og bunddække til hele Danmark onsdag-fredag, og at vi kun yder rådgivning til erhvervskunder og fagfolk.