Saltengmåtte

Saltengsmåtter

Alle, som har befundet sig i nærheden af saltvand og hav, ved, at det nødvendigvis ikke lige er der, hvor man ser frodige blomsterenge. Dette skyldes de svære vækstforhold, som mange planter og blomster ikke kan leve under. Det er derfor ikke nemt, hvis man ønsker at gøre naturen smuk og mere farverig i sit nærområde.

Derfor har vi hos Nykilde.dk en saltengsmåtte (50 x 200 cm/1,2 kvm/rulle), som netop kan klare dette. Vores saltengsmåtte fås enten som præfabrikeret måtte eller indsået måtte med frø af arter, som er tolerante overfor havgus og -sprøjt. Det er med andre ord planter, som kan tåle saltvand. Vores salttolerante vegetationsmåtter kommer med flerårige urter, som er oplagte at opbygge langs veje, rundkørsler og lignende områder.

Saltengmåtte (1 m2)
Saltengmåtte (1 m2)

Salttolerant vegetationsmåtte med flerårige urter (kun for B2B kunder).

Kan saltengsmåtter klare vejsaltning?

På nuværende tidspunkt er den tilgængelige viden indenfor vejsaltsområdet og dets indvirken på vores saltengsmåtter ikke så stor. Derfor kan vi ikke sige, om de anvendte planter i måtterne er tolerante og hårdføre overfor kraftig vejsaltning, som er en nødvendigt i vinterhalvåret for at skabe sikker trafik.

Men med en zone på 1-1,5 meter mellem vejbanen og beplantningen, bør der ikke være nogen større risici forbundet med udlæg af saltengsmåtten. Vores erfaringer fra Sverige viser, at en sådan zone er nødvendig, ellers vil en – normalvis – hårdfør beplantning uddø efter 3-4 vækstsæsoner. Som nævnt har vi ikke tilegnet os den nødvendige viden endnu, men vi undersøger dette felt intensivt i løbet af de kommende år.

Inden der tages en beslutning om etablering af saltengsmåtter i nærheden af en trafikeret vej, der bliver vejsaltet kraftigt om vinteren, råder vi, at du kontakter os tidligst muligt i forløbet. På den måde er vi sikre på, at etableringen bliver optimalt, og du vil kunne nyde måtterne i mange år frem.

Bemærk venligst, at du skal bestille dine saltengsmåtter i god tid – og særligt hvis du ønsker, at de skal være præfabrikerede. Ved præfabrikerede saltengsmåtter (færdigkultiveret udgave) er produktionstiden på 8-12 måneder i sæsonen afhængig af sammensætningen, og vi laver pt. minimum kun ved 1.500 kvm. bestillinger og mere. Ønsker du den frøindsåede udgave (ikke-forkultiveret), så er minimumsbestillingen på 300 m2 af maskintekniske årsager. Her er leveringstiden væsentlig mindre på maks. 2-3 uger.

Plantearter i vores saltengsmåtte

Vores saltengsmåtte indeholder bl.a.: Alm. Røllike, Alm. Kællingetand, Engelskgræs, Bidende Stenurt, Sløjfeblomst.

Vær venligst opmærksom på, at art og mængden heraf på saltengsmåtten vil variere, og denne opremsning ikke er garanti for, at du finder netop alle disse arter ved din pågældende bestilling.

Få professionel rådgivning og vejledning hos Nykilde

Vi har i mere end 40 år udviklet, produceret og markedsført forskellige produkter og løsninger til den grønne sektor, og vi har derfor rigelig med viden, råd og vejledning at dele ud af, hvis du ønsker at inkorporere en af vores plantemåtter og vegetationsmåtter i dit landskabsprojekt.

Uanset hvad dit erhvervsprojekt omhandler og dets kompleksitet, kan vi tilbyde professionel vejledning og rådgivning, så du ender med en løsning efter dit behov – dette gælder både indenfor bunddækker, grønne tage og geotekstiler.

Du kan kontakte os på tlf. +45 5858 4072 eller via vores mail [email protected], hvor en af vores kyndige medarbejdere vil stå til rådighed. Bemærk, at vi kun leverer plantemåtter og bunddække til hele Danmark onsdag-fredag.