Plantemåtter (Bunddækkemåtter)

Plantemåtter & bunddække

Skab et grønt underlag med plantemåtter

Hos Nykilde tilbyder vi både plantemåtter og bunddække til private og erhverv, hvor de kan anvendes overalt som i private haver, langs skråninger, på skråninger, virksomhedsarealer og offentlige parker samt mange andre steder, hvor der ønskes en hurtig mulighed for at skabe et grønt underlag.

Vores biologiske, nedbrydelige plantemåtter er tilplantet med bunddækkende stauder, hvor de tilgængelige plantesorter er Hedera, Waldsteinia og Euonymus. Plantemåtterne er lavet af kokosmåtter indeholdende bunddækkevegetation. De har mindst 95 % dækning ved levering, så du kan nyde et grønt resultat der, hvor du installerer dem. Fælles for vores plantemåtter er, at de er fremstillet i overensstemmelse med FLL-retningslinjer.

Fordele ved et bunddække til haven, skråningen eller parken

Der findes mange fordele ved at investere i et bunddække til din have, skråning eller park. Den største fordel ved en færdig staudebundmåtte er, at du er garanteret fuldt udvokset vegetation. Du skal dermed ikke vente flere år for at få se et grønt underlag. Du kan dermed nyde slutresultatet med det samme.

En anden fordel er, at du ikke længere skal døje med ukrudt. På grund af plantemåtternes kompakte struktur kan ukrudt ikke trænge igennem, hvilket har stor betydning for den fremtidige pasning og vedligehold.

Installation og vedligeholdelse af bunddække

Plantemåtter er nemme at installere, hvad end det er indenfor erhverv eller privat. Først og fremmest inden du lægger dit nye underlag, skal jorden være forberedt, så der ikke er noget eksisterende vegetation. Du skal med andre ord ud med riven for at fjerne alt ukrudt, planter og vækst. Dernæst skal du vurdere, hvor sandholdig jorden er. Er der meget sand i jorden, skal det blandes op med muld, så plantemåtterne og bunddækket har de optimale muligheder for at slå rødder.

Efterfølgende skal du sørge for at løsne jorden med en rive, hvorefter du udlægger bunddækkemåtterne tæt op ad hinanden. Hvis bunddækkemåtterne skal installeres på en skråning, kan måtterne fikseres ved hjælp af nogle træspyd/-søm for at undgå, at måtterne skrider, inden rødderne har slået rod i den underliggende jord. De kan installeres på skrånende overflader på op til 45 grader. Vedligeholdelsen afhænger af systemopbygningen. Ønsker du at vide mere om installation og vedligeholdelse af bunddække, så har vi en guide omkring dette.

Vores sortiment af plantemåtter og bunddækkener

Vores plantemåtter kan bl.a. indeholde: Euonymus fortunei 'Horts blis' Hedera hibernica, Lonicera nitida 'Maigrun', Vinca minor og Waldsteinia ternata. Det er derfor vigtigt, du har gjort det klart hvilken type bunddække, du skal benytte.

Teknisk data for vores bunddækkener

Dækning:

85 %

Vægt når tør:

  1. 20 kg/m2

Mættet vægt:

  1. 25 kg/m2

Tykkelse:

4-6 cm

Standardstørrelse:

100 cm x 100 cm (andre størrelser kan aftales)

Antallet af m2 per palle:

25 m2 (for standard størrelser)

Pallestørrelse:

120 cm x 100 cm


Kontakt Nykilde og hør mere!

Ønsker du at høre mere om dine muligheder? Så er du velkommen til at kontakte os. Her vil vores medarbejdere være klar til at hjælpe dig, så du ender med de rette plantemåtter, bi- og sommerfuglemåtter, nordisk vildengsmåtter samt sedumurt-naturengsmåtter til dit projekt.Her Du kontakter os på tlf. +45 5858 4072 eller via vores mail info@nykilde.dk. Bemærk venligst, at vi kun hjælper indenfor erhverv. Vi leverer plantemåtter og bunddække til hele Danmark i tidsrummet onsdag-fredag, selvom vi har adresse i Slagelse på Sjælland. Ved bestilling i vores webshop, skal du venligst angive i ”Bemærkninger” hvilken type bunddække, der ønskes: Waldsteinia, Hedera, Vinca eller Euonymus. Minimumsbestilling er 16 kvm.