Nordisk Vildengsmåtte

Nordisk vildengsmåtte

Hos Nykilde laver vi plantemåtter af forskellig slags, hvor vi gerne vil fremhæve vores nordisk vildengsmåtte, der kan anvendes mange steder. F.eks. langs eller på skråninger, i virksomhedsarealer, offentlige parker samt mange andre steder, du ønsker en hurtig mulighed for grønne omgivelser.

Vores nordisk vildengsmåtte består af 20-25 forskellige arter af vilde blomster og græsarter, hvor min. 60 % af denne blanding altid er til stede i vegetationsmåtterne. Vegetationen vokser i en bionedbrydelig kokosfibermåtte sammen med et specielt substrat udviklet til formålet. Måtterne har som minimum 95 % dække ved levering, så du er garanteret et grønt resultat øjeblikkeligt. Fælles for vores plantemåtter er, at de er fremstillet i overensstemmelse med FLL-retningslinjer.

Fordele ved den nordisk vildengsmåtte som bunddække

Der er mange fordele ved at købe et bunddække som vores vildengsmåtte, hvad end du ønsker at installere den på en skråning, i en offentlig park eller ved andre udendørsarealer. Først og fremmest er du sikret en varieret og farverig vegetation, da måtten består af en stor bredde af vilde urter og græsser. Derved stimuleres biodiversiteten i det pågældende område, eftersom planterne vil tiltrække insekter som sommerfugle og bier.

Dernæst vil du med et færdigt bunddække være garanteret en fuld udvokset vegetation, hvorfor du ikke skal vente på, at de flotte farverige planter og blomster vokser. En anden mere praktisk fordel er, at du med en plantemåtte ikke skal døje med ukrudt. På grund af plantemåtternes kompakte struktur kan ukrudt ikke trænge igennem, hvilket har stor betydning for den fremtidige pasning og vedligehold.

Installation og vedligehold af bunddække

Fælles for vores vegetationsmåtter er, at de er nemme at installere, hvor du blot skal have jorden forberedt, inden du lægger dit nye planteunderlag på. Du skal fjerne eksisterende vegetation, hvilket omfatter ukrudt, planter og andet vækst. Er der meget sand i jorden, skal det blandes op med muld, så plantemåtterne og bunddækket har de optimale muligheder for at slå rødder.

Når underlaget er løsnet og klar, skal du udlægge bunddækkemåtterne med vildengsblomsterne tæt op ad hinanden. Skal du have bunddækkemåtterne installeret på en skråning, kan du fiksere måtterne med nogle træspyd eller søm for at undgå, at måtterne skrider, inden rødderne har nået at slå rod i den underliggende jord. Vildengsmåtten kan installeres på skrånende overflader på op til 10 grader. Hvis måtten skal benyttes på grønne tage, kræver denne vegetationsmåtte et vækstlag på 12 cm.

Vedligeholdelsen er afhængig af systemopbygningen, men ved vildengsmåtten skal du gerne klippe bunddækket 1-2 gange om året. Ønsker du at vide mere om installation og vedligeholdelse af bunddække, så har vi en guide omkring dette.


På grønne tage kræver denne vegetationsmåtte et vækstlag på 12 cm.

Nordisk vildengsmåttens indhold

Vores nordisk vildengsmåtte kan bl.a. indeholde: Achillea millefolium/Alm. Røllike, Agrostemma githago/Klinte, Campanula persicifolia/Smalbl. Klokke, Campanula rotundifolia/Liden Klokke, Centaurea cyanus/Kornblomst, Centaurea jacea/Alm. Knopurt, Filipendula vulagaris/Knoldet Mjødurt, Galium verum/Gul Snerre, Hieracium umbellatum/Smalbl. Høgeurt, Hypericum perforatum/Prikbl. Perikon, Knautia arvensis/Blåhat, Leontodon hispidus/Stivhåret Borst, Leucanthemum vulgare/Hvid Okseøje, Linaria vulgaris/Alm. Torskemund, Lotus corniculatus/Alm. Kællingetand, Lychnis viscaria/Tjærenellike, Papaver rhoeas/Kornvalmue, Plantago media/Dunet Vejbred, Primula veris/Hulkravet Kodriver, Ranunculus acris/Bidende Ranunkel, Rumex acetosella/Rødknæ, Saxifraga granulata/Kornet Stenbræk, Agrostis capillaris/Alm. Hvene, Anthoxanthum odoratum/Vellugtende Gulaks, Arrhenatherum elatius/Alm. Draphavre, Cynosurus cristatus/Alm. Kamgræs, Festuca ovina/Fåresvingel og Festuca rubra/Rødsvingel.

 

Vær venligst opmærksom på, at art og mængden heraf på plantemåtten vil variere, og denne opremsning ikke er garanti for, at du finder netop alle disse arter ved din pågældende bestilling. 

 

Teknisk data for vores nordisk vildengsmåtte

Dækning:

96 %

Tørvægt:

  1. 15-20 kg/km2

vandmættet vægt:

  1. 20-25 kg/km2

Tykkelse:

3-6 cm

Standardstørrelse:

60 cm x 200 cm (andre størrelser kan aftales)

Antallet af km2/palle:

Maks. 40 m2 (for standard størrelser)

Pallestørrelse:

130 cm x 110 cm


Skal vi hjælpe dig med dit bunddække?


Ønsker du at høre om vores nordisk vildengsmåtte, eller vil du vide mere om andre muligheder indenfor bunddække som bl.a. saltengsmåtter, vådengsmåtter eller naturengsmåtter? Så skal du ikke holde dig tilbage med at kontakte os her hos Nykilde. Vores medarbejdere står klar til at hjælpe dig, så du ender med de rette plantemåtter til dit erhvervsprojekt.Her Du kontakter os på tlf. +45 5858 4072 eller via vores mail [email protected]. Bemærk, at vi kun leverer plantemåtter og bunddække til hele Danmark onsdag-fredag.