Det grønne detentionstag (tilbageholdelse) ⇒ Nykilde.dk

Det grønne detentionstag (tilbageholdelse)

Sedummåtte

Materiale

Sedummåtten er en del af detentionstagets dele. Sedummåtten består af 8 til 12 forskellige sedumarter. Planterne vokser i en kokosfiber bæremåtte og et specielt udviklet substrat. Måtterne har minimum 95% dække ved levering. Sedummåtterne produceres efter FLL retningslinjerne.

Applikation

Sedummåtterne er toplaget i detentionstagets struktur og har funktionen som evapotranspiration (en kombination af evaporation og transpiration). Sedumplanterne med den fedtede overflade er i stand til at lagre vand i deres blade og har en stor evne til at tilpasse sig så de kan overleve under forskellige (ekstreme) vejrbetingelser. I tilfælde af ekstremt regnvejr bliver det overskydende vand frigjort til luften via evapotranspiration. Sedumplanterne bidrager også væsentligt til biodiversiteten, renere luft og en reduktion af den omgivende temperatur. Detentionstaget kan installeres på tage med op til 5 graders hældning, afhængigt af specifikationerne på taget.

Levering og installation

Sedummåtterne leveres som måtter på 1,2 x 1 meter eller 0,6 x 2 meter.

Sedummåtterne kan udlægges direkte ovenpå Urbanscape Green Roll og er toplaget på detentionstagets struktur.

Det er vigtigt, at installationsinstruktionerne til detentionstaget følges nøje, så funktionerne af alle komponenterne fungerer ultimativt.

Tekniske data

Dækningsgrad:                           95%
Tørvægt:                                      ca. 25 kg/kvm.
Vandmættet vægt:                   ca. 35 kg/kvm.
Standardstørrelser:                   100 cm. X 100 cm.
                                                      100 cm. X 200 cm.
                                                      Andre størrelser kan aftales
Maksimal rullelængde:             15 – 20 m.
Antal kvm. pr. palle:                 Max. 35 kvm. (for standardstørrelser)
Pallestørrelse:                            130 cm. X 110 cm.

 

Det grønne detentionstag (tilbageholdelse)

Urbanscape Green Roll 40 mm

Materiale

Urbanscape Green Roll er en del af detentionstagets ombygning. Urbanscape Green Roll er et materiale produceret 100% af mineraluld ved hjælp af nålepunktering af fibrene. Dette skaber en kompakt og dimensionalt stabil filt. Kompositionen af stenuldsfibre brugt i Urbanscape Green Roll er designet til fysisk at tiltrække vandmolekyler, gøre den super-absorbent, fibrøst materiale som tilbageholder ca. 73-93% af dets volumen i vand, som netto er det højeste materiale kendt til brug i forbindelse med grønne tage. Urbanscape Green Roll er deklareret fri for rødlistekemikalier og er dermed beviseligt et sikkert materiale.

Applikation

Urbanscape Green Roll er laget efter toplaget på detentionstagets samlede struktur og fungerer som en svamp. I sammenligning med de fleste stenuldsprodukter, Green Roll er et letvægtsprodukt med overlegne vandabsorberende egenskaber og yder dermed et excellent grundlag for ekstensive grønne tage.
Green Roll er designet til nemt at genabsorbere op til 8 gange dets egen vægt i vand efter dehydrering, i modsætning til ordinær stenuld, hvor vandbuffer evnen forsvinder over tid. I tilsætning til dets vandabsorberende evner, så fungerer Urbanscape Green Roll også som vækstmedium for den overliggende vegetationsmåtte.

Levering og installation

Urbanscape Green Roll leveres i standardruller på 1 x 3 meter, men kan efter forespørgsel leveres i andre typer, størrelser og tykkelser.

Det er vigtigt, at installationsinstruktionerne til Detentionstaget følges nøjagtigt, således at de forskellige komponenter af detentionstaget fungerer optimalt.

Tekniske data

Komposition:                                                         100% stenmineralsuld
Rulledimensioner:                                                 ca. 1 x 3 m.
Tykkelse:                                                                 ca. 40 mm.
Tørvægt:                                                                 ca. 4,4 kg/kvm.
Vandbufferkapacitet:                                           29 l/kvm.
Vandabsorptionskarakteristika:                         72%

  

Det grønne detentionstag (tilbageholdelse)

Drænlager HC40

Materiale

Drænlager HC40 er en del af Detentionstagets opbygning. Drænlager HC40 er et panel af rør med fast vægge, med en lille diameter, vertikalt orienteretog sammensat som et panel.
Denne bitavle struktur er næsten kun makroporre rum (>90% tomt rum) med ubetydeligt horisontalt flydende vand. Pladen er udelukket lavet af stabilt materiale; polypropylen (94%) og stift HDPE (4%), som gør pladen både genanvendelig og ikke farligt.

Applikation

Drænlageret HC40 er laget efter bundlaget i Detentionstagets struktur og har funktionen at tilbageholde regnvand. Det reducerer afvandingsraterne fra detentionstaget opbygning. HC40 er altid imellem mineraluldslaget Urbanscape Green Roll (oven over) og Detentionslaget T5 (neden under). Disse to lag holder bitavle strukturen åben og fri fra jordpartikler. Da Drænlageret HC40 har ubetydeligt horisontal afvanding, kan afvanding kun foregå over eller under det. Afvanding under Drænlageret HC40 bliver reguleret af Detentionslaget T5. Afvanding over Drænlageret HC40 er ikke sandsynlig og forekommer kun efter at rørene er fyldte. Den kombinerede transmissivitet af Detentionslaget T5 og Drænlageret HC40er lavere, på grund af den øgede friktion.
Derfor, transmissivitet fortsætter med at falde da friktionen fortsætter med at stige med forøget rør tykkelse Drænlageret HC40 er egnet til grønne tage med en hældning op til 5 grader, afhængigt af situationen på taget.

Levering og installation

Dette produkt leveres som plader på 1 x 2 meter.

Drænlageret HC40 kan installeres direkte ovenpå Detentionslaget T5. Det er vigtigt at installationsinstrukserne til Detentionstaget følges nøjagtigt, så alle komponenter fungerer optimalt.

Tekniske data

Standard plade størrelse:                                   1 m. x 2,3 m.
Vægt:                                                                       2,5 kg/kvm.
Vægt/plade:                                                           5,8 kg/plade
Tykkelse:                                                                 40 mm.
Rørdiameter:                                                         10 mm.
Kompressionsstyrke:                                            > 140 psi (0,96 MPa)

 

Det grønne detentionstag (tilbageholdelse)

Detentionslag T5

Materiale

Detentionslaget T5 er en del af Detentionstagets opbygning. Måtten er lavet udelukkende af bæredygtig genanvendt polyester. Både toppen og bunden af måtten er vævet tæt og fungerer som et rod tæt og filtrerende lag. Imellem disse lag er der et maskinvævet mønster af vertikale tråde som giver friktion og dermed skaber forsinkelse i afdræningen af vand.

Applikation

Detentionslaget T5 er det nederste lag i Detentionstagets struktur og er lokaliseret under Drænlageret HC40. Detentionslaget T5 er et tredimensionelt, letvægts og fleksibelt drænende lag som fungerer som et forsinkende element for drænende vand på en forsinkende måde via friktion. Detentionslaget bruger friktion og hydraulisk turbulens til at dræne vand efter en præcist manipuleret rate. Ved lave nedbørsrater har detentionslaget en sammenlignelig ydeevne som andre drænsystemer, men så snart mere almindelige til kraftige regn hændelser forekommer, så træder detentionslaget i aktion.
Detentionslaget T5 er egnet til grønne tage med en hældning op til 5 grader, afhængigt af situationen på taget.

Levering og installation

Dette produkt leveres på rulle af 1 x 50 meter.

Detentionslaget T5 kan installeres direkte på et vandtæt tagmateriale. Intet lag, udover den vandtætte tagmembran eller ekstruderet polystyren isolering, bør være under detentionslaget.

Det r vigtigt at installationsinstrukserne følges nøjagtigt, så alle komponenterne i Detentionstagets opbygning fungerer optimalt.

Tekniske data

Vægt:                                           500 g/kvm.
Vægt/rulle:                                  27 kg.
Tykkelse:                                      5 mm.
Standard rullestørrelse:           1 m. x 50 m.
Drænrate:                                    Projektspecifikt
Tråd antal:                                  280 tråde/kcm.
Kompressions modstand:        10% kompressionstab hvis der anvendes 2.000 kg/kvm.

Samlet vægt af hele systemet er i vandmættet tilstand ca. 90 kg/kvm.