Reparation af en eroderet landevejsskråning.

Geocellesystem til skråninger reparerer eroderet landevejsskråning og beskytter det mod vanderosion.

 

Baggrund for projektet

Over tid betød afløb fra en tilstødende landevej at der opstod kraftig erosion på en 2H:1V skrænt på hovedlandevejen Route 50 & Naylor Mill Road i Salisbury, Maryland. Store sektioner af det øverste lag jord var eroderet og eksponerede den lerede sandjord for yderligere erosion som udviklede sig til riller og render op til 120 cm dybe. For at forhindre yderligere erosion, var det nødvendigt med en reparation.

Et vådområde i bunden af skråningen gjorde det umuligt at sænke hældningen på skråningen. Man overvejede en forstærkning med rullegræs, men dette blev udelukket af projektingeniøren for Marylands statsvejdirektorat (MDSHA). Problemets størrelse og potentialets for at problemet kunne genopstå betød at der skulle en stærkere løsning til at løse problemet.

 

Reparationsløsningen

MDSHA vente sig mod en løsning man med succes havde brugt på et andet projekt - Prestos GEOWEB System. GEOWEB systemets 3D-struktur er designet til at indkapsle og stabilisere topjord og på stejle skråninger. Det indkapslede fyldmateriale forbliver stabilt, og er kun minimalt påvirket af overfladeafløb.

 

Ca. 2.700 kvm. GEOWEB materiale blev placeret og forankret på skråninger med længder fra 15 til 23 meters længder.

 

Designløsningen

Presto Geosystem´s chefdesigner Bryan Wedin, PE, samarbejdede med MDSHA´s konsulent, Steve Fung, PE, fra Schnabel Ingeniørkonsulenter, for at skabe en løsning specifik til denne skråning. Presto (og Nykilde) evaluerer hvert projekt individuelt og anbefaler en løsning som inkluderer GEOWEB celletype, dybde og forankringskomponenter og afstande.

Til dette projekt inkluderede løsningen GEOWEB GW30V (mellemstor celle), 10 cm tykt materiale med 90 cm ATRA ankre. Forankringsmønstret var trefods center.

 

Der blev brugt ATRA nøgler til at forbinde GEOWEB sektionerne side om side og ende til ende. De fastholder ved hjælp af åbninger/nøglehuller i selve GEOWEB materialet, og låser sig derved på plads. De er en enkel, effektiv og sikker måde til permanent at forbinde sektioner, specielt når arealerne er svært tilgængelige som en 2H:1V skråning.

 

En dobbeltsidet erosionskontrolmåtte blev inkluderet som overfladebehandling for at undgå erosion i fremspiringsperioden.

Kraftig erosion før reparation

 

   

Forberedelse af skråningen før installering af GEOWEB sektionerne                                        

 

 

Fyld af GEOWEB systemet med topjord

 

Hjælp på byggepladsen

John Easom fra ACF Miljø var on-site i tre dage for at yde støtte til entreprenøren under installationen.

0
Kommentar(er) 0
Skriv din kommentar
Opret kommentar